2022-04-06 07:45:56• hírek • Agerpres

Alexandru Rafila: szerdán startol a tájékoztató kampány a kálium-jodid tablettákról

Szerdán startol a kálium-jodid tabletták alkalmazásával és tárolásával kapcsolatos lakossági tájékoztató kampány - jelentette be kedden az egészségügyi miniszter.

A tárca kedden kiadott közleményében tájékoztatott, hogy a call center hétfőtől csütörtökig 8.30 és 16.30 között, pénteken 8.30 és 14.30 között hívható a 021/3174006-os telefonszámon.

A tárca egy általános tájékoztatót is készített a kálium-jodid alkalmazásának feltételeiről; az útmutató a www.ms.ro oldalon olvasható.

A minisztérium azt is bejelentette, hogy tájékoztató kampányt indított a kálium-jodid tabletták szedéséről. Ezeket a tablettákat csak nukleáris balesetet követő radioaktív jódnak való kitettség esetén, a hatóságok értesítését követő első hat órán belül, egyszeri adagban kell bevenni.

Alexandru Rafila egészségügyi miniszter keddi sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy szerdán startol a kálium-jodid tabletták alkalmazásával és tárolásával kapcsolatos lakossági tájékoztató kampány.

A miniszter közlése szerint a kampányt a médián keresztül bonyolítják le, az első tájékoztató anyagok már elkészültek, és könnyen érthetőek. Ezekben elmagyarázzák, hogy miért van szükség a kálium-jodid tablettákra, illetve felhívják a figyelmet, hogy a lakosságnak csak elővigyázatosságból osztják szét a gyógyszert, jelenleg nincs sugárzásveszély, a jódtablettákat szigorúan csak hatósági javaslatra, a megfelelő pillanatban szabad bevenni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: